Pretraga

Vijesti, 17. septembar 2015

Digitalna transformacija na konferenciji Digital 2015

Branislav Vujović, predsednik kompanije New Frontier Group održao je prezentaciju na temu prihvatanja i neminovnosti prelaska na novi način poslovanja.

Digital 2015 je regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima. Održana je u Beogradu, a okupila je najznačajnije telekomunikacione operatere i medijske kuće, kao i uspešne kompanije iz regiona, koje su diskutovale o temama u vezi sa izazovima s kojima se suočavaju telekomunikacije, mediji i marketing.

New Frontier Group prepoznat je kao jedan od nosilaca i aktivnih zagovornika digitalne transformacije na tlu Jugoistočne Evrope. Kako samo digitalna transformacija obezbeđuje preduslove za rast kompanija u današnjem sve uzburkanijem tržištu, organizatori konferencije pozvali su predsednika NFG-a, Branislava Vujovića da održi prezentaciju na tu temu. Na veoma posećenoj sesiji, gospodin Vujović je na primerima velikih svetskih kompanija pokazao u kom pravcu se danas menja poslovanje i kako neki proizvod koji je suštinski industrijski može da se digitalno transformiše i da se zahvaljujući tome, od neprofitabilnog proizvoda dobije moderna i profitabilna usluga. On je naglasio da samo prihvatanje i prilagođavanje novim tržišnim uslovima obezbeđuje napredak, jer način poslovanja koji je pre samo nekoliko godina bio profitabilan danas više ne može da drži korak sa novim agilnim, startup kompanijama koje svoje poslovanje zasnivaju na moderan način. Dobri primeri koji ukazuju na takav trend su Airbnb, kompanija koja obezbeđuje najveći broj noćenja prilikom turističkih poseta a da pri tome nema ni jedan svoj krevet, ili Uber, najveći svetski taksi operater koji ne poseduje ni jedan taksi… Zato je neophodno da tradicionalne kompanije iz korena promene način svog razmišljanja, a ključ uspešne promene je upravo digitalna transformacija.

Back to: Vijesti