Pretraga

Vijesti, 16. juni 2015

Branislav Vujović na N1 televiziji

Kako digitalna transformacija utiče na promenu načina života?

Branislav Vujović, Predsednik New Frontier Group gostovao je danas na televiziji N1 koja se preko kablovskih operatera emituje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji, a putem Interneta i u celom svetu. S obzirom da je New Frontier Group jedan od svetskih lidera u domenu digitalne transformacije, gospodin Vujović je bio pravi sagovornik na tu temu.

U intervjuu koji je tom prilikom dao, gospodin Vujović je naglasio da moderne tehnologije iz korena menjaju način života i poslovanja. Startup kompanije, po njegovim rečima, danas imaju veliku prednost u odnosu na postojeće, razrađene sisteme, jer nisu opterećene starim načinom poslovanja. One su već od svog osnivanja prilagođene novim tržišnim uslovima i mnogo su fleksibilnije na promene koje se tu dešavaju. I velike korporacije su uvidele taj trend, pa mnoge od njih pokreću svoje sopstvene startup kompanije i sa njima pokušavaju da osvajaju nova tržišta (kao Telenor sa Telenor bankom, na primer).

Drugi važan faktor digitalne transformacije po gospodinu Vujoviću su informacije, čija vrednost stalno raste. Merljivost učinka tih informacija nije lako utvrditi. Ipak, postoje primeri koji vrlo jasno ukazuju na taj trend, kao što je recimo podatak da su bolnice u engleskoj podigle uspešnost operacija na srcu za 50% nakon što su informacije o njihovoj uspešnosti postale javne i svima dostupne…

Back to: Vijesti